Tehát kultúra!

a kövér ellenőr , 2010.03.30. 19:23

Ezekre jó lenne elmenni, s beszámolni róla. Mind EKF program. Szerintem vannak még jegyek - nem mindenre kell - , nézzétek meg az EKF honlapon, gyertek Pécsre, mert itt jó.

A Frankofón hétről, a Görög fesztiválról és a Kuroszava emlékestről már lemaradtam (a franc, a franc, és egy még csúnyább szó).

De van még sok más érdekes, például: Rost Andrea Pannon dalok című estje ahol a művésznő népdalokat énekel, illetve a remek Szokolay Dongó Balázs népdalfeldolgozásait. (Ápr. 7. 19:30 PTE ÁOK Aula).

Vagy Ifj. Szakcsi Lakatos Béla Jazz Trió koncertje. (Ápr. 10. 15:30 Rácz Aladár Közösségi Ház)

És persze a kötelező Fringe Fesztivál, ami a legdemokratikusabb, vidámabb, viccesebb kulturális kisfesztivál, olyan "bárki csinálhat valami jót, mi adunk hozzá színpadot meg a hangot-fényt" dzsembori. Szebus barátom is jön zsonglőrködni például. (Ápr. 9 - 11, rengeteg helyszínen)

Ennio Marchetto az "élő rajzfilm" aki egy órában 50 kulturális ikonná alakul át a mimika, a tánc és jelmezei segítségével. Azt mondják jó. (Április 26. 19 h, Pécsi Nemzeti Színház)

És Munkácsy Mihály csodálatos Krisztus trilógiája is itt van október végéig a Nagy Lajos Gimnáziumban! Most lehet még megnézni egyben, mert  a "Krisztus Pilátus előtt" tulajdonosa visszaviszi a képét 2012-ben Kanadába, és visszaakasztja a nappalijába.

Izgalmasnak tűnik még a lengyel Dydo Plakát Galéria bemutatója, mely kulturális, reklám, sport és egyéb kortárs művészeti plakátokat mutat be. (Ápr. 30-ig az Apáczai Művelődési Központban)

Az első Országos Extrém Grill Bajnokság meg olyan gonzó stílusúnak ígérkezik, a "mi a legfurább dolog amit grillezhetsz, a Skodád motorházteteje, mondjuk?" - felvezető szöveg legalábbis egy Szily Lászlós vombatsültet ígér... (Ápr. 1. a pécsi Egyetem Ifjúság úti sportpályája)

És az Első Országos Nyugdíjas Színjátszó Találkozó meg már mennyire cuki? Na erre el kell mennem... (Ápr. 10. Szivárvány Gyermekház)

A Magyar vokális zene és népdal megőrzése megyei versenyen 10 -12 fős kórusok Bartókot, Kodályt, Bárdost és népdalokat énekelnek. Szakrális hangulat a nárciszillatú alkonyatban; erdő mellett estvéledtem... (Ápr. 21, 14 h Művészetek és Irodalom Háza)

Jött már veled szembe fúvószenekar tavaszi reggelen? A Nemzetközi Vasutas Fúvószenekari Találkozó alatt a város terein vonulgatnak és jókedvet, életörömöt fújnak az arcodba... (Ápr. 23 -25, Jókai tér, Színház tér, Bányászok tere, a Citrom utca viszont gondolom nem...)

Az áprilisi programok csúcsragadozója kétségtelen a Kockázati Társadalom és Felelősség nyílt előadássorozat, mely a globalizáció rizikófaktorait és az ehhez kapcsolódó társadalmi felelősségvállalást járja körül Hankiss Elemérrel és Heller Ágnessel. (Ápr. 29 - 30, pécsi Akadémiai Bizottság Székháza)

És a hónap végén a Krétakör Majális városterápiás akciósorozata, háromnapos májusindító programja, Angéla barátunk aktív részvételével. Fogadjunk, hogy lesz érdekes performance, meg sör, meg rozé, meg sok gyolcsszoknyás, neurotikusan cigiző, széparcú lány! (Ápr. 30.- május 2, Széchenyi akna, Pécsbánya mellett)



Rozé pécsi teraszon - Király András fotója

2

Címkék: kultúra ekf

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egyevpecs.blog.hu/api/trackback/id/tr341881903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csipke rozál 2010.03.30. 23:20:36

Szia Ellenőrző,
sajnos nem megyünk Fringe-re, mert a felnőtt ismerőseim, meg én teljesen mást kell épp csináljanak' Nagyon kár'. Nem találom a felkiáltójelet'"! Megvan+ nem! na.
A NYugdíjas Színjátszótalálka az viszont haláli lehet...!

a kövér ellenőr 2010.03.31. 01:30:09

ja. nyilván az lesz! :) az meg kár, hogy nem :(

Eredeti téma: Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben. Átdolgozta: Király András.

süti beállítások módosítása