A darabolós gyilkos leszopta saját magát

a kövér ellenőr , 2010.01.17. 12:18 · 1 trackback

Mint minden blogíró, magam is Index gazdám főoldalára szeretnék kerülni. Ám világos, hogy, "A Szent Margit Iskola Bálja Pécsett" címmel nem fogok. Nézd, lehet hogy a fenti, iszonyat cím alapján véletlenül kiteszik, és akkor sokan olvashatnak egy bájos, derűs, Menzel film-hangulatú pécsi bálról, ahol szülők és tanárok együtt mulattak, pazarul.

A Szent Margit Általános Iskolába jár az egyik gyerekem. Az intézmény római katolikus, Harry Potter hangulatú hatalmas, csodás épület, rendház volt. A szellemiségéről sokat elárul, hogy én nem vagyok katolikus, az apa buddhista, a gyerek még nincs megkeresztelve, s mindezt nem is titkoltuk a beiratkozásnál, de nem jelentett problémát. Az évi rendes Margit bálra most tehát mi is elmentünk a pécsi barátokkal, akiknek öt fia szintén ide jár.
Hát ez akkora muri volt!!!

(Bloggertársam ugyanezt a bulit megírta a saját oldalán: http://ilka.hu/ilkablog/?p=8221)

Entrée

Persze pesti köcsög módjára kis, lenéző finnyoggással mentünk oda, mutatva, hogy nekünk azért nem ez a buliszintünk. A belépés utáni második percben már le is lazultunk ebből a pökhendi önteltségből. Nyolckor már a csinos hölgyek, és az öltönyös pasik ott táncoltak a díszterem parkettjén, összesen kb 150-en voltunk. A büfében alkohol nem volt, így mindenki maga hozta asztaltársaságának kis kosárkában a Coca Colánál ütősebb italokat. A toalettek a dress code-nak megfelelőek voltak, az Angéla piros ruhája mindent vitt, de a többi nőn is csillogós harisnyák, magas sarkak voltak, ahogy kell, bálozunk. De főleg a szemek csillogtak, remek hangulat volt.

Zene

A zenét egyetlen ember nyomta egy szintetizátorról, elég jól, sőt még a hangulati váltásokra is kiválóan ráérzett. Nem terveztem táncolni - persze, majd a Petróleumlámpára égetem magam, hülye vagy? - de meglepődve vettem észre, hogy szinte könnyes szemmel az "Azért vannak a jóbarátok"-ra lassúzok Peták barátommal. (Kérdeztem is tőle: amikor Párizsban száz éve együtt füveztünk meg loptuk a bagettet, gondoltad volna ezt a táncot, cimbora?) Az emberek hol párosával, hol körben táncoltak, ami tovább fokozta a gimnáziumi hangulatot, imádtam.

Műsor

A tanárok műsort adtak. Annyira édesek voltak, hogy a közönség sikoltozott- mondjuk, főleg én meg az Angéla. Tüneményes öniróniával elénekelték a Koós- Hofi macska dalt, négy pasi tanár volt a macska, és ezer női pedagógus a sok egér, farokkal, fülekkel, szürkében. Lazán, élvezettel eltáncoltak egy rendes, profi koreográfiát, bravó. Majd később az alsó tagozatos tanítók - raklapnyi PFILF, lesz külön posztjuk - az egyik által írt, szenzációs "Ó, a napközi" című dalt gitározták, énekelték el. Bendzsi bácsi volt a frontember, a harmadikosok tanítója egyébként, aki Kurt Cobain-t megszégyenítő húzással, vadsággal nyomta a számot, a csávó abszolút Nagyszínpad kategória. A nép, nem túlzás, őrjöngött. (Mondjuk, főleg én meg az Angéla.)

Társaság

Az asztaltársaságunk nagyon raj volt, rengeteget nevettünk, s mivel az Angéla és én is durván dekoltált cuccban voltunk, asszem a harmadik, nem, a negyedik pálinka után egymás mellét kezdtük kielemezni, volt egy tényleg nem erotikus állagtapizás is részünkről, a tekintetem utána az arrébb beszélgető katolikus apákra tévedt, akiknek a monitorán megjelent a homokóra, lefagytak, nyilván az ő tekintetük meg ránk tévedt, hát, lehet hogy ezt nem kellett volna... Egyébként mindenki beszélgetett mindenkivel, meg cikázott, ki s be, volt például, aki a teljesen élethű oroszlán tetkóját mutogatta a karján. (És én erre a bulira finnyogtam előre!)

Abgang

Egy körül zárt a bál. Egy levezető körre még moccantunk a CooltourCafe-ba, de előtte még a visszhangos előcsarnokban elénekeltem a cipősarkamba a "Moon river"-t, zajos sikert aratva vele. A katolikus portás hagyta, sőt mosolygott is kicsit... Az est alatt megint rájöttem hogy ciki ez az "öntelt pesti picsa, de azért jófejvagyok ugye" szerep, meg arra is, hogy teljesen mindegy ki katolikus, ki buddhista, ki zsidó, ki református, ki bármi. Nem ez a lényeg. Ezzel a eredeti gondolattal zárom is a posztot, s habár felláció nem történt - vagy  nem tudunk róla, hopp - a bál szuper volt, most iszom még egy detoxteát.

(Ha nem látod az alábbi képeket, valszeg Google Chrome-mal böngésztél. Válassz mást, azzal bejönnek.) 

2

Címkék: életképek

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egyevpecs.blog.hu/api/trackback/id/tr961678947

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Cooltour Café 2010.11.08. 21:03:21

Helyszín: 7621 Pécs, Király utca 26. Látogatás: 2010. október 1. 22:15-23:30 > Legerősebb mondat! Adatlap Elérhetőség: +36 70 413 8073 Web: http://cooltourcafe.hu/ Nyitva tartás: H...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

i.g. 2010.01.17. 13:40:17

Nagyon szívhez szóló, lényeget megfogó írás!

bépéter 2010.01.18. 08:54:23

Nem jó még a cím, talán "A havi 11 milliót kereső, sztrájkoló békávés darabolós.... stb" az most az ütős :)

Eredeti téma: Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben. Átdolgozta: Király András.

süti beállítások módosítása