Arcok: Judit, aki magányosan pezsgőzött a város felett

a kövér ellenőr , 2010.01.24. 18:30 · 1 trackback

Pécs legjobb kávéház-kocsmájában cikázik egy vörös nő, nyitott szívvel dobog le és fel a lépcsőkön, ő mindenes, az üzletvezető. Tele van energiával, nem tudom hogy, de mindig lelkes, ragyog. Ő Judit, a Humánpláza-csaj.


Te szegedi vagy. Hogy kerültél Pécsre?

A Robinak, aki ezt az egészet megálmodta, és megcsinálta ide, szóval neki dolgoztam Szegeden egy ruhaboltban. Akartunk még egyet, szétnéztünk a városok között, és Pécsre esett a választás. 2008 májusában határozta el, hogy itt is nyitni akar egy boltot, vagyis turkálót. Augusztusban megnyitott, és hihetetlen sikeres lett, fullra ment, minden propaganda nélkül. Én emiatt jöttem ide. Aztán jött mellé a kávézó és a teaház, és ezt a hármat hívjuk együttes néven Humánplázának. A turkáló a Coolturka, a kávézó a CooltourCafe, a teaház meg a EgzoTee.

Egyszercsak elkezdtél itt élni.

Igen, a magánéleti dolgaim miatt is el akartam távolodni Szegedtől, ideköltöztem, hogy csak a ruhabolttal foglalkozzak. Itt laktam a bolt fölött.

És hogy érezted itt magad eleinte?

Húúú, én alföldi vagyok, és imádom a vizet meg a Tiszát, de egy pillanatig nem gondolkoztam azon, hogy akarok e Pécsen lakni. Persze, hogy akarok! Attól kész vagyok, hogy ferde a házak alapja, olyan ferdén megy a hegyoldalba... imádom.

(Ekkor odalépett az asztalunkhoz egy kedves nő, mint kiderült, dr. Bugyi Edit, Judit fogorvosának asszisztense, aki Judit fogszabályozóját ugrott be megbeszélni, ha már éppen erre járt.)

Na látod ettől is kész vagyok, mennyire jófej már?! Na mikor ideköltöztem, fogtam egy üveg pezsgőt és elindultam felfelé a dombokra. Még nem ismertem senkit, magányos voltam, és felmentem a Tettye felé, és néztem a városra. Tudod egy alföldinek ez nagyon más...

Nem is hiányzott Szeged?

Á, nem. Sajnos nem voltak erősek a gyökereim.

Hogy tetszettek a pécsiek?

Nagyon aranyosak. Nyitottabbak és kreatívabbak mint Szegeden. Habár azt nem szeretem, hogy itt mindenki művész. Kikerülnek a művkarról az egyetemről, és mindenki azonnal művész... Akárhová elmész, akármit csinálsz, olyan találkozások vannak a városban, hogy „hagy mutassam be nagyon kedves festőművész, vagy zeneművész, szobrász, fotóművész barátomat” ez mondjuk sok itt.

A családod pedig Szegeden maradt.

Igen. Van egy nővérem, az adóhivatalban dolgozik, ezt vágod, képzeld el mit kezd azzal, hogy én ilyen ruhákkal foglalkozom, meg hogy ilyen vagyok... Meg Anyuék sem értik. Mondjuk én az egész családomból kilógok...

Van egy erős tűz benned, amihez semmit nem kell csinálnod, mármint nincs szükséged semmilyen tudatmódosítóra ehhez. Reggel, ahogy kinyitod a szemed elkezdesz ezerrel pörögni...

Ja, ilyen vagyok! Képzeld volt itt három hónap, hogy szünetet tartottam ebben a munkában, és elmentem a Kockába dolgozni, és úgy volt, megyek rúdtáncolni valahova, mert rájöttem, hogy nagyon szeretem a testem...

(Itt a tea a torkomon akadt. Húsz nőből egy képes kimondani ezt a mondatot.)

Judit, erre nagyon kevés nő képes, gratulálok! A média, a reklámok, a pornó egy hamis ideát sulykolnak a nőkbe, aminek az a következménye, hogy testképzavarral küzdenek, meg evési zavarokkal, vagy egyszerűen csak nem szeretik a testüket, és emiatt egyébként egyfolytában azzal foglalkoznak, de nem jól, nem megfelelően.

Ááá, én imádom a testem Kata! Úristen tudod milyen szép a derekam? Olyan lendületes az íve, imádom. Megőrülnek érte a csávók!

(Tágra nyílt szemmel bámulok rá, ilyen szépen beszélni nőt magáról még nem hallottam.)

De ez nem olyan régóta van ám... Amióta ide kerültem én olyan szintű tanításokat kapok... Míg pult mögött dolgoztam, megtanultam kezelni a mozdulataimat, megszerettem, hogy nő vagyok. Ha odarakom magam, akkor képben vagyok. Az a jó, ha egy csávó az igazi férfi, egy nő meg igazi nő. Itt a kávézóban nagyon jól meg lehet a dolgokat figyelni... Van például a Háromnegyes Ujjú, az olasz. Ő az alkarjával hódít, mindig fel van hajtva az inge, ő abból indítja a saját pasiságát. Aztán van, aki nagyon szemes. Akinek nem is jó a teste, csak nézni tud nagyon, ilyen például a Blöffös.

Mi a terved? Mit hozzon a jövő?

Hát, ezt akarom csinálni életem végéig. És ennek a helynek, a Humánplázának mennie kell, mert ha már ez sem megy, akkor tényleg világvége van... Ha ez nem fog menni, az Árkád Bevásárlóközpont meg igen... á de ez nem lehet.

 

 

 

4

Címkék: arcok

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egyevpecs.blog.hu/api/trackback/id/tr701698609

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Cooltour Café 2010.11.08. 21:03:21

Helyszín: 7621 Pécs, Király utca 26. Látogatás: 2010. október 1. 22:15-23:30 > Legerősebb mondat! Adatlap Elérhetőség: +36 70 413 8073 Web: http://cooltourcafe.hu/ Nyitva tartás: H...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tangéla 2010.01.28. 20:28:02

hát igen, pécsen sok a művész. Hála Istennek! jót tesz a városnak a sok kreatív energia.
A "Humanplaza" című műintézmény pedig nem egy világra szóló kulturális csoda, ahogyan azt magukról hirdetik, hanem egy gyorsan és kétes körülmények között összehozott kellemes vendéglátóipari egység. Egy sima kocsmabiznisz leöntve a működtetők öntömjénezésével, de ezt hálisten nem kötelező észrevenni

a kövér ellenőr 2010.01.28. 20:40:16

hela rot! persze romkocsma. De! Romkocsma, ami viszonylag új műfaj itt. öntömjénnel max egyet értek. de remek jó hely, tehát örüljünk :)

tangéla 2010.01.29. 08:39:15

Igen igen, csak jó lenne, ha beváltanák a magukról lapokon sűrűn teleírt kulturális missziót az ötszázforintos sörök mellett.

Eredeti téma: Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben. Átdolgozta: Király András.

süti beállítások módosítása