Jó, de mi a kérdés? - a Tekintetvámpír egy napja

a kövér ellenőr , 2010.02.07. 18:57

Már magam is unom ezeket a fíling- melankolikus bejegyzéseit a blognak. Hetek óta el akarok menni a Cella Septichora-ba az ikonkiállításra - EKF program -, hogy legyen már valami kultúra. Holnap megyek. Addig is megint egy csajos poszt, sokáig nem lesz ilyen. Pécs is van benne.

04 óra: Arra riadok, hogy a Környezetvédő Szakember mondata dobog a fejemben.
Új munkára pályázok, ehhez interjút kell vele csinálnom, felhívtam időpontot kérni, adott, majd megkérdezte: Jó, de mi a kérdés? Nem tudom, jaj minden kiment a fejemből...

04:30: Kuglófot csinálok, mert Csőgatya Sára gyerekemnek farsangja van, ezt kérte. Közben e-mailt írok egy másik interjú ügyében. Műszaki Ellenőr társam kiküldetésen van, egyedül vagyok. A másik munkahelyre a cikk befejezése.

06:30: Cs. Sára ébresztése, fésülése, noszogatása. Kuglófra figyelni!

07:00: Interneten kétségbeesett utolsó perces utánanézése a mai interjútémának. Rettegés. Csőgatya Sárát elviszi Csodás Szomszédasszony a saját lányával.

07:30: Parányi Sertés gyerekem reggelét kiszolgálom. Közben összepakolok mindent a farsangra, arcfestéket és jelmezt, és váltócipőt, jaj.

08:00: Telefonálok munkaügyben, közben P. Sertés bekakil, a kaki kiesik a pizsamájából, szétkenődik a fürdőszobában. Telefonálás közben törlöm fel. Gyerek kiganajozása. Kuglófhoz nem nyúlni!

09:00: Mély, sötét pánik. Mennem kell a farsangra, zuhanyozni, arcot építeni, gondolatot összeszedni az interjúra.

09:15: Le kéne inni magam delírium tremensre, talán az lenne a legjobb.

09:16: Nem, ez nem jó ötlet.

10:00: Türelmes, majd hisztérikus könyörgés, hogy üljünk be a kocsiba.

10:30: Millió kislány festése a farsangra az iskolában. Egy Batman és egy Jedi lovag véletlenül lelöki és rálép az Estée Lauder pirosítómra. Azt mondja a szám egy Waldorf anya nyájas, szeretetteli stílusában, hogy: Semmi baj! Közben egy szekercével szeretnék mindenkit széthasogatni.

11:00: Rájövök, hogy a másik cikket át kell írni, mert így szar. Ma van a határidő, na majd este.

11:30: Kimenekülök telefonálni 200 üvöltő boszorkány, királylány, Spiderman közül, mert rá kell vennem egy Erdészt is egy interjúra. Sikerül.

12:00: Parányi Sertés jó tekintetének elkapása.

14:00: Gyerekek lepasszolva Csodamarinak, na egy tea. Fáj a gyomrom. Másik cikk továbbírása, e-mailek.

15:00: Döbbenetes módon pontos érkezés az interjúra. A Szakembernek feltárom siralmas helyzetem. Kedvesen nevet.

15:30: Figyelek. Szakember segít, nagyon jófej. Van egy pár másodperces szünet egy válasz és egy kérdés között, és abban.... Jó a tekintete. A bennem lévő Tekintetvámpír enni kap.

16:45: Tescoba beugrás bevásárolni, este megyek az Angélához a közösségi rádiójukba vendégnek, oda vörösbor kell. Összefutás egy kedves Pécsivel. Nagyon jó a tekintete. Beszélgetés a prérifarkasokról. Tekintettankolás.

18:30: Élő rádióműsor az Angélával meg az Ádámmal, ez már a habostorta! Mivel nem ettem semmit egész nap, egy pohár vörösbortól becsípés. Beszélgetés szerelemről, halálról, Pécsről.

20:30: A rádió melletti közösségi házban a Művészeti Karok jelmezbálja kezdődik. Fényképezés és filmezés a blognak az eseményről.

21:30: Az összes farsangi kép letörlése a gépemről egy véletlen mozdulattal. Durva káromkodás.

22:00: Nem találom a pénztárcám. Kártyaletiltás?

22:10: Pénztárca megvan. Lelkiismerfurdalás, hogy rossz anya vagyok.

22:30: Fiatal és szép emberek mulatnak. Kafa. Meghallom, hogy valaki az egyik volt pasimról beszél, ismeri. Bölcs hümmögés.

00:25: Taxizás az Angéláékkal, a taxisofőr kurvaéletezik, mert kiborul az Angélának egy kis dohánya az ülésre. Szorongás.

01:00: Haza. A pultnál ülve azon gondolkodás, hogy mekkora egy lúzer vagyok.


A Járdarozsda zenekarra éledezik, kezdődik a buli a Művészeti Karok farsangján, az Istenkúti Közösségi Házban.

 

3

Címkék: életképek

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egyevpecs.blog.hu/api/trackback/id/tr361737181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kasza.novai.tibor 2010.02.07. 22:21:25

Elég pörgős, eseménydús nap :)
A tekintetekből pedig komplett jellemrajzokat lehet megismerni, különösen, ha összeveted a másik épp elhangzó szavaival.

tangéla 2010.02.08. 22:02:01

jajj az ilyen napok, de amikor vége van, mintha jó lenne, úgy érzi az ember/asszony

eMTé · http://valogatott.blog.hu/ 2010.02.24. 17:14:13

na, ez igazán szép nap volt...

Eredeti téma: Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben. Átdolgozta: Király András.

süti beállítások módosítása