A cirkuszosok eljövetele

a kövér ellenőr , 2010.04.15. 18:01

A Medvehagyma fesztivál szót sem érdemel. A Fringe legtöbb szabadtéri programját elmosta az eső, a tervezett vasárnapi zárt programokra nem jutottam el, mert szavaztam. Azért szombaton láttam egyet s mást.
Kép és film is van.

Hooopppp!

Nagyon vidám például az is, mikor az ember a szombat délelőtti teszkózásból hazatér, és a saját teraszán, a virágzó cseresznyefa alatt zsonglőröket talál, akik csíkos pólóban, kalapban egykerekű bicikliznek, meg főtt tojást, buzogányt dobálnak a jól ismert ragtime zenékre.
(A cirkuszosok nálunk laktak, és próbáltak a szombati Fringe fellépésükre.)
A Jókai téren a kis színpad előtti padok délutánra tele lettek nézőkkel. A solymári Waldorf iskola Zsonglőr Szakköre  Robi és Bálint vezetésével táncoltatta a levegőben a palacsintasütőket a „Röppenő serpenyők” című előadásban. Lazák, de koncentráltak voltak - főleg Szebus barátom -, élvezték a játékot, ezért ha le is esett egyszer kétszer valami, az kapta legnagyobb tapsot.

Isten szeme mindent lát

Utána a Simon Balázs vezette Utca-Szak színház adott elő egy igazi Commedia De'l Arte-t, „Magyarország hősei” címmel.
A műfaj szabályainak megfelelően maszkokban, széles gesztusokkal, vásári komédia stílusban játszottak, pompásan szervülve a tér délutáni életébe. A nézők, a művészek, az időjárás együtt csinálták a produkciót. Improvizáltak ha belekiabált egy kisgyerek, közel voltunk egymáshoz, belenéztek a szemünkbe, figyeltek. A szarkasztikus humorú parafrázis nagy hőseink kalandjait vette sorba, s kíméletlenül leszedte a keresztvizet néhányukról.
Szent István Rómába tett látogatása tetszett a legjobban, meg mikor Isten egy irdatlan nagyítóval bizakodva figyelte hangya-magyarjai küzdelmét. Az egésznek – kell-e mondanom – plusz pikáns ízt adott a tény, hogy holnap választunk.

Vasárnap

Akartam még menni roma autentikus zenekarra, meg a punk Volga Rakétára, és Bácsi Gyurka moldvai népzenéjére, de nem jött össze, a szavazás félnapos programmá nőtte ki magát.
És a bánatos eső sem szította a fesztiválhangulatot. A voksolási sorbanállás elől bemenekültünk az Ifjúsági Házba, ahol épp a Keybord Music Color Band játszott. Értelmileg és/vagy testileg sérült zenészek együttese adott elő magyar slágereket, nagy hősiességgel, a Szállj el kismadarat például kifejezetten jól. (Igen, táncoltam és énekeltem rá.)
Mozgásszínházat nem néztem mert - Jozef Nadj darabjainak kivételével - nem tudom dekódolni a kínlódó le-föl futkosást és a repetitív hajmosó mozdulatokat.
Ha valaki látott jót, írja meg. Vagy ha nem jót, azt is. 

 

 

 

2

Címkék: kultúra ekf tér

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egyevpecs.blog.hu/api/trackback/id/tr1001924172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csipke rozál 2010.04.22. 22:45:00

Kedves,
köszi, hogy elmesélted, tényleg jók azok a csíkosok a teraszotokon!
Meg a film Is! Megafilm-is! Éljenek a pécsre szakadtak, akik befogadják mutatványos barátaikat!

Eredeti téma: Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben. Átdolgozta: Király András.

süti beállítások módosítása