Idilli frizurales

a kövér ellenőr , 2010.04.20. 21:10

Lehet-e fokozni a pécsi felsőfokot? Chopin és Schumann szonátákkal lehet, pedig nem is értek a zenéhez.

 

Felsőfok

A felsőfok természetesen az a csodálatosság ami a pécsi tavasz, a cseresznye és mandulafácskák, a madarak dala az alkonyatban, a meleg esti levegő, a mosolyok, a teraszok népe, amely felébredt a téli álomból, és még hétfő (!) este is benépesíti a Király utcát, a tulipánok a Sétatéren reggeli fényben, és a.... na eddig, és ne tovább.

Most

És még ezt is lehet fokozni, ha az ember a Művészetek és Irodalom Házában Chopin és Schumann szonátákat hallgat, Király Csaba zongoraművész előadásában. Ezek a darabok - teljesen világos- erről a fenti felsőfokról szólnak. A dallamos, meglóduló futamok azt hazudják hogy soha többé nem lesz november, most, most, most örülj hülyegyerek!

Szex

A Független Mérnök szerint Király Csaba remekül zongorázott, főleg Schumann fisz-moll szonátáját. Azt tényleg különösen erősen játszotta a művész. Aki egyébként a közelből származik, komlói, hazai pályán van. (Megfigyeltem - a magam primitív módján ugye -: a jó zongoristák valósággal szeretkeznek a hangszerükkel, a zenével, főleg a darab közepétől, amikor már elfelejtik a közönséget, kamerákat, mindent. Volt szerencsém látni, hallani Kocsis Zoltánt amint Liszt Haláltáncát játszotta, tejóisten. De az már gruppenszex volt.) Király Csaba is belefeledkezett a dologba, és persze ettől mi is mentünk vele.

Frizurales

A szünetben a F. Mérnök megosztotta velem régi felfedezését, miszerint a legfurcsább frizurákat komolyzenei koncerteken lehet látni. És valóban! A fiatalok közt sokan, mintha a Magyar Ifjúság 1982-es számából léptek volna elő, például középen elválasztott, gondosan lesimított állig érő sassoon fazon, egy kb. 22 éves fiú fején.
Vagy az idősebb emberek hajzata, amit 55 évesen befésültek és azóta úgy áll, "ez már jó lesz így" alapon. És a művészek: hát pont Kocsisnak milyen haja van?! Nem is haj, hanem egy felhő van rajta harminc éve! Király Csaba fején is egy bámulatosan vidám dolog volt: lám, lám, ma már Komlón is értesülnek a zongorista-frizuradivat aktuális style jegyeiről, a trendi outfit ma már nem földrajzi kérdés. De jó.

 Király Csaba Chopin F-dúr szonátáját játssza, a pécsi Művészetek és Irodalom Házában

 

Na?

Címkék: kultúra

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egyevpecs.blog.hu/api/trackback/id/tr151938186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Eredeti téma: Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben. Átdolgozta: Király András.

süti beállítások módosítása