“Neki megadom magam” - Fishing on Orfű

a kövér ellenőr , 2010.06.22. 00:51

Harmadszor rendeztek minifesztivált Orfűn, most hát engem is odavetett a sors. És milyen jól tette!

Cukiság
Orfű Pécstől 12 kilométerre lévő idilli falu a Mecsek ölelésében. Celebdús hely, ki ne tudná hogy itt él Spleen Kossuthdíjas Lovasi András, Nagy Bandó András, akihez nyilván - remélem - eljön vasárnaponta csirkepaprikást enni lánya, exLaárpourlaáros Nagy Natália, és Rátgéber László is itt piheni ki a lányokat. És nénik, kerítésre támaszkodó bácsi, szép kis kertek, bámészkodó gyerek, tavacskák.
A Panoráma kemping cukor kis dombjára találták ki Lovasiék a Fishing on Orfű-t.

Péntek
Jaj, már a belépésnél tudni, hogy ez kurva jó lesz: korai Sziget fíling, filccel írt program, jófej beengedők, és Magyarország legszebb fesztiválhelyszíne. Pár ezer ember pont elfér a hat kis színpad körül,
barátságos, otthonos, igen ezt érezni rögtön, hogy otthonos, Woodstock lehetett ilyen, laza arcok, gyerekek szaladgálnak, anyujukkal táncolnak a domboldalon. Csík János napsugaras arca kéznyújtásnyira a kisszínpadon, mellettem tizenötéves, előttem hatvan körüli csajok éneklik a Csillag vagy Fecskét.
Kovács Istennő Kati frenetikus volt a Qualitons-szal, majd jött a Kispál, ami szokatlanul nagy energiával szólt most, utolsó előtti koncert volt, lehet ezért.
Tánc, tánc.

Szombat
A Budapest Bár szokásosan szuper volt, az Inspector Cludo teljesen őrült, - és nem, nagyítóval sem lehet szart találni ebben a két napban, ez van - majd jött a koraesti lengedezés, a nyári fesztiválok legjobb programja. Ami a következő:
Üldögél. Elmegy sörért. Álmodozik. Bámul másokat. Tüzet kér. Felhőt néz. Elmegy sörért. Egy egy szót odavetnek egymásnak Gergő barátjával. Élvezkedik. Gyerekre rászól, hogy vegye fel a kardigánt. Bámul másokat. Tűz. Felhő. Sör. Bámulás.

De már jött is a Quimby. A nagyszínpad előtti tér gyorsan megtelik 1500 - 2000 tinivel, akik beizzítják a domboldalt. Kiss Tibi cuccmentes, van húzása, szexi. Majd Kiscsillag, állnak a férfiak. És a nők is.

Összegzés
A rendezők kijelentették, hogy nem akarják pöttyösrudiélményparkos-pepszis-gigarendezvénnyé bővíteni a fesztivált, 5500 ember fér be, ez lesz jövőre is, szevasz.
Hát én a belépőmet jövő áprilisban megveszem, jövök az Ancsával, ez biztos. Ülni a domboldalon, nézni a pirosodó eget a színpad felett messze, a tavakat.
Fishing on Orfű, neki megadom magam.

Film:

Származási hely: Fishing_on_orfu

 

 Kép:

 

1

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egyevpecs.blog.hu/api/trackback/id/tr922099873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jimlemon 2010.06.23. 17:31:36

Szia!
Köszi mégegyszer az utcazenés post-ot :) jól esett a dicséret.
Egyébként a napszemüveges srácokkal vagyunk egy zenekarban és pénteken volt a koncertünk is kábé az után, hogy találkoztunk. Ha ott maradtál láthattad. A nevünk Kubalibre zenekar :D
Miért kérdezted a múltkor, hogy mennyire vagyok elkötelezettje a mekinek?
jimlemon@freemail.hu
30/2574729

Eredeti téma: Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben. Átdolgozta: Király András.

süti beállítások módosítása