Pécsi terecske

a kövér ellenőr , 2010.07.17. 15:29

Nyár közepe Pécsett. Délben mozdulatlan forróság, vakít a fehér kő, Marquez-i öregasszony ül az árnyékban, néz. Délután éled a terecske, akik élnek azok délnek mennek. Tessék menni oda korzózni.

A Széchenyi tér is eléggé, de leginkább a Jókai tér mediterrán érzetű, jellegű. Egy Goldoni darab szereplője mindjárt lekiabál nekem az egyik ablakból: Hey Catarina bella mia, basta!
 
A főtér persze nem olyan mint ideális esetben lehetett volna, túl kevés a növény, a burkolókő túl fehér, vakít, a szökőkút viszont nagy ötlet volt.
 
Nem tudom, hogy amikor prezentálták az öltönyös mérnökök a terveket, hogy aszongya  „és akkor itt egy lakosságbarát szökőkút lesz a Városháza ablakai alatt, ahol fénnyel, vízzel játszhatnak a gyermekek a kánikulában”, szóval akkor látták-e a rajzon a bugyis cigány (és nem cigány) purdékat, akik az oly sok filmből ismert tűzcsapos-fröcskölős-nyári-harlemi hangulatot teremtik meg délutánonként dr. Páva irodája alatt.  
 
Megszűnt a téren átmenő autóutóforgalom, ami szintén pazar gondolat volt. A sarki kávéház és a cukrászda terasza kifolyt középre, onnan lehet jóbarátok és frappé mellől diskurálva nézni a sivalkodó kölykeinket, bámulni toronyórát, Dzsámit, embereket. Olasz kisváros, mondja Csabi kisimult arccal. Filmsztárarcú barátnőm mosolyogva kortyol. Most jó. Lassan az estébe fordulunk, menjünk, kezdődik a meccs.
 

 

Na?

Címkék: pécs építkezés életképek helyek tér

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egyevpecs.blog.hu/api/trackback/id/tr192155750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Eredeti téma: Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben. Átdolgozta: Király András.

süti beállítások módosítása